Címlap

Széchenyi 2020 - Befektetés a Jövőbe

Kedvezményezett neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.
Projekt címe: Rugalmas foglalkoztatás bevezetése a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 14 534 115 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalmának bemutatása:

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. célja, hogy a vállalkozás hatékonysága javuljon, mely a hosszú távú fenntartható működést és növekedést megalapozhatja. Cél, hogy a cég rugalmas foglalkoztatási formákat vezessen be a vállalkozásnál és a szükséges munkaszervezési folyamatokat, illetve a cég működését is ehhez igazítsa. A rugalmas foglalkoztatási forma bevezetése növeli a vállalkozás flexibilitását, erősíti a cég versenyképességét.
A hatékonyság növelése, a hosszú távú tervezés alapja, hogy a vállalkozás szakképzett, minőségi és motivált munkavállalókat alkalmazzon, egyúttal megfelelő feltételeket és munkahelyi légkört alakítson ki számukra. Ennek lényeges eszköze lehet a rugalmas foglalkoztatás bevezetése, mellyel munkavállalóik számára megfelelő munka-magánélet egyensúlyt alakíthatnak ki.
A projekt keretében 16 fő munkavállaló munkaköre kerül átalakításra, 1 fő új munkavállaló kerül felvételre. Az új foglalkoztatási formák bevezetéséhez kapcsolódó szervezetfejlesztési, IT, jogi, munkaügyi tanácsadásra is sor kerül. A rugalmas foglalkoztatáshoz kapcsolódó változások sikeres bevezetését képzések és műhelymunkák, illetve egyéni coaching segíti elő. A hatékony munkavégzés érdekében informatikai eszközök, immateriális javak beszerzése is a fejlesztés részét képezi. Az átszervezési folyamatot munkahelyi mentor támogatja.
A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.29.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00124

Kedvezményezett neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.
Projekt címe: Gyakornoki program a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúránál 2018
Szerződött támogatás összege: 3 373 660 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalmának bemutatása:

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. fontos feladatnak érzi az utánpótlásképzést, ezért évről évre folyamatosan tanulókat von be tevékenységébe, lehetőséget biztosítva számukra, hogy megszerezzék az alapvető szakmai tapasztalatot, s így a munkapiacon sikeresebben szerepelhessenek. Az utóbbi években egyszerre már 13-16 tanulóval volt szerződése a cégnek.
A projekt keretein belül egy fő asztalos (OKJ 34 543 02) végzettségű fiatal gyakornok felvételére kerül sor. A gyakornoki hely kialakítása érdekében eszköz beszerzésre is sor kerül, a megfelelő munkafolyamatok elvégzése érdekében. Gyakornokként a felvételre kerülő fiatal valódi munkatapasztalatot szerez, gyakornoki kapcsolattartó foglalkozik vele, aki szakmai tapasztalatainak köszönhetően hozzájárul a szakmai előmenetelének fejlesztésében, az önálló munkavégzés képességének elsajátításához, ezáltal javul hosszabb távon a munkaerő-piaci esélye. A tapasztalatok megszerzése nem csak az általános bútorasztalosi szakmára vonatkozik, hanem egy speciális, magasabb hozzáadott értéket képviselő orgonagyártáshoz kapcsolódó asztalosi feladatok megismerésére is kiterjed. A vállalati gyakornoki kapcsolattartó látja el a szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, projektet megvalósító kijelölt szakképzési centrummal kapcsolatot tartó, gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló (beszámoló, előrehaladási napló) és teljesítményértékelői feladatokat. A kapcsolattartó bútorasztalos mesteri vizsgával és több évtizedes múlttal rendelkező szakember, akinek a cégnél feladata a fiatal munkavállalók számára a gyakorlati tapasztalatok átadása. A projekt megvalósítása során a gyakornok foglalkoztatásával összefüggő adminisztratív feladatok ellátására, valamint a kötelezően előírt tájékoztatási és nyilvánossági feladatok ellátására is sor kerül. A gyakornok munkájához beszerzendő eszköz (egyengető gyalugép Robland S-410, CE normás) egy legújabb generációs, alacsony zajterhelésű gyalugép, mely biztonságos munkavégzésre, valamint akár hosszú alkatrészek legyártására ad lehetőséget.
A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.09.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2018-03120

Kedvezményezett neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.
Projekt címe: Prototípus fejlesztés a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.-nél 2016
Szerződött támogatás összege: 40 802 003 Ft
Támogatás mértéke: 59,99%
Projekt tartalmának bemutatása:

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. a Pécsnek nagy hírnevet szerzett Angster-orgonagyár hagyományait kívánta folytatni, amikor 1992-ben kisebb vállalkozásként működni kezdett, majd 1994-ben Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra néven átalakult Kft-vé. A korábbi években dinamikusan fejlődő cég mára Magyarország legnagyobb orgonaépítő vállalkozásává vált.
A modern korban egyre nagyobb igény van a hordozhatóságra az orgonák esetében. A kifejleszteni kívánt prototípus lényege abban rejlik, hogy egy sokak által gyártott, forgalmazott típusú hangszer - (a ládaorgona) - teljesen újra gondolva váljon sokoldalúan és innovatívan felhasználhatóvá. A fejleszthető, modul rendszerű, hordozható orgona megalkotása választ ad a mai orgonaépítészetben folyamatosan felmerülő kérdésre vagyis „milyen stílusú orgonát építsünk?”, cserélhetőek a „mobil” sípsorok? variálható és bővíthető-e? A fejlesztés eredményeképp megjelenő orgona moduláris felépítésével bármilyen zenei kombináció bemutatására alkalmassá válik. Mindez az orgona használatának szélesebb körben való terjedéséhez vezethet. A zenetanulás egy olyan dimenzióját nyithatja meg, ami eddig a helyi korlátok miatt nem volt elérhető vagy csak nehezen volt hozzáférhető. A különféle hangzási stílusok kombinációját biztosító hangszer a komoly lehetőséget teremthet a zeneszerzők, a tanulók számára. Nagymértékben segítheti az orgona használatát a csökkentett súly, könnyebben telepíthető át az egyik helyről a másikra. Minden orgona egyedi, jelen prototípus kifejlesztésével azonban lehetőség nyílik a megrendelők számára a különleges igényeik szélesebb körű kielégítésére, hiszen a hangszer nem csak egy, hanem számtalan orgonahangzás kombinációja, bármely zenei hangzásra alkalmassá tehető. A legnagyobb újdonság, hogy a teljes hangkép variálható, tetszőleges sípsorok rakhatók bele. Ez világújdonságnak számít.
A projekt keretein belül történik a szakmai megvalósításhoz kapcsolódó anyagbeszerzés, eszközbeszerzés, tervezés, fejlesztés, marketing kommunikációs szolgáltatások, külföldi vásáron való megjelenés.
A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra, valamint saját forrásból.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.14.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00596

Kedvezményezett neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.
Projekt címe: Megújuló energia használatának kiépítése a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúránál
Szerződött támogatás összege: 6 692 730 Ft
Támogatás mértéke: 55%
Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a Pécs, Magtár utca 4. telephelyen a nagy energiafelhasználást igénylő munkafolyamotokhoz szükséges villamos áram minél nagyobb arányú megújuló energiával történő kiváltása. Ezen cél érdekében a projekt egy 50 kw teljesítményű napelemes rendszer kiépítését tűzte ki célúl. A projekt megvalósítása egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségének csökkentését. A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén került elhelyezésre. A tervezett fejlesztés során 50 kw teljesítményű napelemes rendszer kiépítésére került sor. 174 db 290W-os CSUN polikristályos napelem (25 év teljesítménygaranciával) kerül elhelyezésre az épület tetőszerkezetén, 1 db Growatt 50000TL3 inverter tartozika a rendszerhez. A napelemek elhelyezéséhez szükséges 43,5 db Tartószerkezet szett (4panel/szett), 1 db AC/DC védelem (gyári Growatt box) Szolár kábel, 10 db MC4 Csatlakozók (pár), szükséges a napelemes rendszer működéséhez 1 db tervezés, engedélyeztetés az épület biztonság érdekében szükséges 1 db Villámvédelmi berendezést beépíteni és a felülvizsgálatot is el kell végezni. Az épület teteje É-D tájolású. A napelemek a déli tájolású 25 fokos lejtésű festett, horganyzott vaslemez tetőre kerültek fel. Az épületben 300 m2 műhely található, mely egy légterű. A szociális rész 80 m2 mely két szintes és a termeléshez szükséges helyiségeket tartalmazza.
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2021.03.31.
Projektazonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00404

magyar