Miért pont mi?

Miért a POM a legjobb választás ha orgonáról vagy orgonaalkatrészekről van szó?

Számunkra az orgonaépítés nem csupán munka, hanem egy olyan hivatás, amelyre az életünket tettük fel és amelyben 1992 óta rendületlenül hiszünk. Azért dolgozunk nap, mint nap pécsi műhelyünkben, hogy partnereink és ügyfeleink számára a legjobb minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtsuk.

30 év munkatapasztalat

Több, mint negyed évszázados munkatapasztalatunk segítségével lefedjük a szakma teljes szélességét.

A Megrendelő a legfontosabb

Partnereink és ügyfeleink bizalmának elnyerése és a velük való jó kapcsolat kialakítása fontos számunkra.

Biztos pénzügyi háttér

Egy megbízható cég, aki minden körülmények között tartja a vállalt garanciát. A cég biztos pénzügyi háttérrel rendelkezik, hitel vagy tartozások nélkül.

Tanulók képzése

A POM az orgonaépítés jövőjére is gondol. A vállalat falai között már sok éve zajlik tanulók képzése, akik szakemberek kezei alatt tanulhatják ki az orgonaépítő szakmát és szerezhetnek szakmai tapasztalatot.

Első a minőség

Az orgona valamennyi alkatrésze a POM műhelyünkben, saját kezűleg készül. Így tudjuk garantálni a precíz, pontos munkavégzést és a magas minőséget. A fa, fém, bőr és porcelán alapanyagok kiválasztása mindig gondosan, nagy precizitással történik. Minden apró részletre odafigyelünk, hogy végül tökéletes legyen az összhatás.

Betartjuk, amit ígérünk

A szerződésben vállalt árat és határidőt betartjuk, az eredetiben megállapodott árra nem kérünk rá különféle indokokkal, és a határidőt sem módosítjuk.

Ahhoz, hogy ezek megvalósuljanak, Ön így tud profi megrendelő módjára hozzájárulni:

milyen a jó megrndelő…

  1. …tudja, hogy egy templomi, koncerttermi orgona építése vagy felújítása a szerződés aláírásától számítva nagyságrendileg 1-1,5 évet vesz igénybe. A szerződésig pedig 3-6 hónap is el szokott telni, mire az ötlettől eljut az orgonaépítő cég kiválasztásáig. Tehát ha két év múlva szeretné a most még üres térben látni az orgonát, bizony holnap el kell kezdeni megkeresni az építtető céget!
  2. …időben kidolgoz egy tervet az orgona árának és fenntartásának előteremtésére. Egy orgona fenntartásának éves költsége a bekerülési/felújítási ár kb. 0,5 %-a. Egy autós példát alapul véve: általában már úgy állunk neki autót keresni, hogy a zsebünkben van a pénz vagy tudjuk, kitől fogunk kölcsön kérni rá. Az autóvásárláshoz képest az orgonaépítés egy nagy dologban különbözik: a bank orgonaépítésre lehet, hogy nem ad hitelt. Tehát marad a készpénz vagy a pályázat.
  3. …olyan szakértő csapatot választ ki maga köré (pl. orgonaszakértő, statikus, akusztikus, könyvelő), aki kiváló szakember a saját területén és képes maximálisan azonosulni az ő igényével.
  4. …tudja, hogy az orgonaépítés iparművészeti tevékenység, és nem építőipari munka.
  5. …az előzetes beszélgetések során minél több elképzelést, ötletet, aggályt megoszt az orgonaépítővel, hogy azokat minél korábbi fázisban figyelembe lehessen venni. A túl késői módosítási igények vagy sok pluszköltség és a határidő kitolás mellett, vagy esetleg egyáltalán nem megvalósíthatóak.
  6. …elfogadja, hogy a rendelkezésre álló pénzügyi keret határozza meg igazán a lehetőségeket.
  7. …minden megbeszélésről, telefonról kér írásos emlékeztetőt a Kivitelezőtől, amiben a beszélgetésen elhangzottak és a közösen megállapodott következő lépések szerepelnek. Milyen könnyedség, ha fél év távlatából már nem kell azon töprengeni, kivel is folytatatta azt a telefonbeszélgetést, ahol a homlokzat sípjainak az anyagáról tárgyaltak, és hogy vajon az a személy a telefon végén még ott dolgozik-e a cégnél?
  8. …maga is maximálisan tartja magát a megállapodásokhoz. Tudja, hogy az eredeti megegyezéshez képest igényeinek anyagi és/vagy határidőbeli következményei lehetnek. Gondoljon bele: ha az építő cég az eredeti tervek alapján megrendelte a faanyagot, és később eszükbe jut, hogy pl.: diófa helyett cseresznyéből legyen a játszóasztal, akkor 1. nem biztos, hogy a kereskedő visszaveszi a diófát, 2. az új anyag beszerzése, leszárítása plusz 2-4 hét is lehet, ami a műhely termelési tervében okozhat 6-8 hetes csúszást is. Ezért érdemes az elején jól átgondolni, milyen orgonát is szeretnénk.
  9. …hogy egy kiszállásnak díja van, amibe az üzemanyagon túl beletartozik a kiszállást végző szakember rezsióradíja, valamint a helyszínen végzett munkálatok anyagköltsége. A kiszállási díj arra is vonatkozik, ha csak egy árajánlatkéréshez van szükség a helyszíni felmérésre. A mosógép- vagy tévészerelő is kér kiszállási díjat.