Sípörökbefogadás

Egy orgona felépíttetése nem olcsó munka, ezért nagy fejtörést okoz a közösségek számára, hogy hogyan is teremtsék elő, az orgonaépítéshez szükséges összeget. A POM, mint orgonaépítő cég számos alkalommal volt szemtanúja hasonló szituációknak. Innen származik a „sípörökbefogadás” ötlete, amellyel segítséget szeretnénk nyújtani az ügyfeleink számára.

Egy olyan programról van szó, amely lehetőséget teremt arra, hogy saját maguk teremtsék elő az orgonaépítés költségeit. A sípörökbefogadás a közösségről szól, arról, hogy együtt, összefogva, a maguk számára építettnek fel egy orgonát, megteremtve annak anyagi feltételeit.

A hangszerek királynőjeként is emlegetett orgona sok száz, sőt ezer orgonasípból épül fel. A sípörökbefogadó program során a közösségek tagjai egy-egy orgonasíp megvásárlásával járulhatnak hozzá a hangszer megépüléséhez.

A megvásárolható sípokról lista vagy úgynevezett síptérkép készíthető, melyet weboldalon, templomban/koncertteremben/iskolában lehet kihelyezni. Arra is lehetőség nyílik, hogy a későbbiekben a hozzájárulók nevei szerepeljenek a sípokon, oklevelet vegyenek át, vagy egyéb módon díjazzák a segítségüket.

Hogyan segíti a POM a hozzá forduló közösségeket?

  • Végig kíséri a sípörökbefogadás folyamatát.
  • Szakmai tanácsokkal látja el őket az épülő orgonával kapcsolatban.
  • Segít meghatározni, hogy körülbelül mekkora összegre lesz szükség.
  • Tanácsot ad a síptérképpel, orgonasípok listájával kapcsolatban.