Széchenyi 2020 – Befektetés a Jövőbe

Kedvezményezett neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.
Projekt címe: Rugalmas foglalkoztatás bevezetése a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 14 534 115 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalmának bemutatása:

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. célja, hogy a vállalkozás hatékonysága javuljon, mely a hosszú távú fenntartható működést és növekedést megalapozhatja. Cél, hogy a cég rugalmas foglalkoztatási formákat vezessen be a vállalkozásnál és a szükséges munkaszervezési folyamatokat, illetve a cég működését is ehhez igazítsa. A rugalmas foglalkoztatási forma bevezetése növeli a vállalkozás flexibilitását, erősíti a cég versenyképességét.
A hatékonyság növelése, a hosszú távú tervezés alapja, hogy a vállalkozás szakképzett, minőségi és motivált munkavállalókat alkalmazzon, egyúttal megfelelő feltételeket és munkahelyi légkört alakítson ki számukra. Ennek lényeges eszköze lehet a rugalmas foglalkoztatás bevezetése, mellyel munkavállalóik számára megfelelő munka-magánélet egyensúlyt alakíthatnak ki.
A projekt keretében 16 fő munkavállaló munkaköre kerül átalakításra, 1 fő új munkavállaló kerül felvételre. Az új foglalkoztatási formák bevezetéséhez kapcsolódó szervezetfejlesztési, IT, jogi, munkaügyi tanácsadásra is sor kerül. A rugalmas foglalkoztatáshoz kapcsolódó változások sikeres bevezetését képzések és műhelymunkák, illetve egyéni coaching segíti elő. A hatékony munkavégzés érdekében informatikai eszközök, immateriális javak beszerzése is a fejlesztés részét képezi. Az átszervezési folyamatot munkahelyi mentor támogatja.
A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.29.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00124

Kedvezményezett neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.
Projekt címe: Gyakornoki program a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúránál 2018
Szerződött támogatás összege: 3 373 660 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalmának bemutatása:

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. fontos feladatnak érzi az utánpótlásképzést, ezért évről évre folyamatosan tanulókat von be tevékenységébe, lehetőséget biztosítva számukra, hogy megszerezzék az alapvető szakmai tapasztalatot, s így a munkapiacon sikeresebben szerepelhessenek. Az utóbbi években egyszerre már 13-16 tanulóval volt szerződése a cégnek.
A projekt keretein belül egy fő asztalos (OKJ 34 543 02) végzettségű fiatal gyakornok felvételére kerül sor. A gyakornoki hely kialakítása érdekében eszköz beszerzésre is sor kerül, a megfelelő munkafolyamatok elvégzése érdekében. Gyakornokként a felvételre kerülő fiatal valódi munkatapasztalatot szerez, gyakornoki kapcsolattartó foglalkozik vele, aki szakmai tapasztalatainak köszönhetően hozzájárul a szakmai előmenetelének fejlesztésében, az önálló munkavégzés képességének elsajátításához, ezáltal javul hosszabb távon a munkaerő-piaci esélye. A tapasztalatok megszerzése nem csak az általános bútorasztalosi szakmára vonatkozik, hanem egy speciális, magasabb hozzáadott értéket képviselő orgonagyártáshoz kapcsolódó asztalosi feladatok megismerésére is kiterjed. A vállalati gyakornoki kapcsolattartó látja el a szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, projektet megvalósító kijelölt szakképzési centrummal kapcsolatot tartó, gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló (beszámoló, előrehaladási napló) és teljesítményértékelői feladatokat. A kapcsolattartó bútorasztalos mesteri vizsgával és több évtizedes múlttal rendelkező szakember, akinek a cégnél feladata a fiatal munkavállalók számára a gyakorlati tapasztalatok átadása. A projekt megvalósítása során a gyakornok foglalkoztatásával összefüggő adminisztratív feladatok ellátására, valamint a kötelezően előírt tájékoztatási és nyilvánossági feladatok ellátására is sor kerül. A gyakornok munkájához beszerzendő eszköz (egyengető gyalugép Robland S-410, CE normás) egy legújabb generációs, alacsony zajterhelésű gyalugép, mely biztonságos munkavégzésre, valamint akár hosszú alkatrészek legyártására ad lehetőséget.
A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.09.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2018-03120

Kedvezményezett neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.
Projekt címe: Prototípus fejlesztés a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.-nél 2016
Szerződött támogatás összege: 40 802 003 Ft
Támogatás mértéke: 59,99%
Projekt tartalmának bemutatása:

 

A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. a Pécsnek nagy hírnevet szerzett Angster-orgonagyár hagyományait kívánta folytatni, amikor 1992-ben kisebb vállalkozásként működni kezdett, majd 1994-ben Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra néven átalakult Kft-vé. A korábbi években dinamikusan fejlődő cég mára Magyarország legnagyobb orgonaépítő vállalkozásává vált.
A modern korban egyre nagyobb igény van a hordozhatóságra az orgonák esetében. A kifejleszteni kívánt prototípus lényege abban rejlik, hogy egy sokak által gyártott, forgalmazott típusú hangszer – (a ládaorgona) – teljesen újra gondolva váljon sokoldalúan és innovatívan felhasználhatóvá. A fejleszthető, modul rendszerű, hordozható orgona megalkotása választ ad a mai orgonaépítészetben folyamatosan felmerülő kérdésre vagyis „milyen stílusú orgonát építsünk?”, cserélhetőek a „mobil” sípsorok? variálható és bővíthető-e? A fejlesztés eredményeképp megjelenő orgona moduláris felépítésével bármilyen zenei kombináció bemutatására alkalmassá válik. Mindez az orgona használatának szélesebb körben való terjedéséhez vezethet. A zenetanulás egy olyan dimenzióját nyithatja meg, ami eddig a helyi korlátok miatt nem volt elérhető vagy csak nehezen volt hozzáférhető. A különféle hangzási stílusok kombinációját biztosító hangszer a komoly lehetőséget teremthet a zeneszerzők, a tanulók számára. Nagymértékben segítheti az orgona használatát a csökkentett súly, könnyebben telepíthető át az egyik helyről a másikra. Minden orgona egyedi, jelen prototípus kifejlesztésével azonban lehetőség nyílik a megrendelők számára a különleges igényeik szélesebb körű kielégítésére, hiszen a hangszer nem csak egy, hanem számtalan orgonahangzás kombinációja, bármely zenei hangzásra alkalmassá tehető. A legnagyobb újdonság, hogy a teljes hangkép variálható, tetszőleges sípsorok rakhatók bele. Ez világújdonságnak számít.
A projekt keretein belül történik a szakmai megvalósításhoz kapcsolódó anyagbeszerzés, eszközbeszerzés, tervezés, fejlesztés, marketing kommunikációs szolgáltatások, külföldi vásáron való megjelenés.
A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra, valamint saját forrásból.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.14.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00596

Kedvezményezett neve: „Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra” Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: „Pécsi Orgonaépítő Manufaktura” Kft. fejlesztése 2020
Szerződött támogatás összege: 28 024 877 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 70 %
Projektazonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02619
Projekt tartalmának bemutatása:

A cég a Pécsnek nagy hírnevet szerzett Angster-orgonagyár hagyományait kívánta folytatni, amikor 1992-ben kisebb vállalkozásként működni kezdett, 1994-ben Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra néven átalakult Kft-vé. A cég működése során kialakult egy magas tudás szinttel rendelkező alkalmazotti gárda, amely a speciális munkavégzés sikerét hivatott szolgálni, az alkalmazotti létszám stabil. A korábbi években dinamikusan fejlődő cég mára Magyarország legnagyobb orgonaépítő vállalkozásává vált.
A cég hangszergyártással, azon belül orgonaépítéssel és orgonaalkatrész gyártással foglalkozik hazai és nemzetközi piacra. A cég Iparsziget utca 3. alatti telephelyén főképpen az orgonával, mint hangszerrel kapcsolatos faipari és összeszerelő, valamint finommechanikai tevékenységek zajlanak. Az orgona építése a pontos tervezés és speciálisan megmunkált magas minőségű anyagokat mellett nagy területet is igényel. A megrendeléseknek köszönhetően a cég a székhelyén és telephelyein meglévő ingatlanokat kinőtte szükséges volt annak bővítésére.
A projekt keretében beszerzésre került 1 db SCM DMC SD 60 RCS 135 kontaktcsiszológép, 1 db GWEIKE LF3015P 1 kW – os fiber lézer gép Raycus erőforrással, valamint 1 db GL8 Nagyfesztávú Pódiumrendszer került kialkításra, amely beépített eszköznek számít és az új épületrész hasznos területét volt hivatott megnagyobbítani, a hangszergyártás számára. Információs technológia-fejlesztés keretében 1 db HP Designjet T1700 44 nyomtató, 1 db HP LaserJet Pro M428fdw multifunkciós lézer nyomtató, 1 db Ubiquiti Networks QA Acces Point UniFi UAP-AC-PRO- 3 802.11ac (3db-os WIFI szett), 2 db AutoCAD alkalmas számítógép konfiguráció, 10 db HP ProDesk 400 G7 MT asztali számítógép konfiguráció került beszerzésre. A fent felsorolt fejlesztési elemek biztosítják a precíz munkavégzés feltételeinek fenntartását, a megrendelők bizalmának megnyerését és fenntartását, biztosítva a munkaerő megtartását és feladattal való ellátásának lehetőségét.
A projekt keretében a Támogatói Okirat kézhezvételét követően előleg lehívására került sor, amelyet a tervezett eszközök beszerzésére fordított a szükséges önerő biztosítása mellett. A gyors elbírálásnak köszönhetően a beruházás a tervezett 2021.08.31 megvalósulhatott. Továbbá a projekt hozzájárul a cég alkalmazotti létszámának megtartásához. Változás bejelentésére egy alkalommal került sor, amely az eszköz gyártmányok beszerezhetősége érdekében történt.
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2021. 08. 31.

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Korlátolt Felelősségű Társaság részére

Adós neve: Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Korlátolt Felelősségű Társaság

Forgóeszköz finanszírozás tartalmának rövid bemutatása: Jelen támogatás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, amelynek egyedi célkitűzése a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése a mikro-, kis- és középvállalkozások külső finanszírozáshoz történő hozzáférésének javítása révén. A projekt keretében a Magyar Fejlesztési Bank a Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram keretében kölcsönt nyújt a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. részére forgóeszköz finanszírozásra, melynek segítségével a cég működési költségeket finanszíroz meg.

Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B