Blog

KOMOLYTALAN ORGONAKONCERT

magyar

Pécsi műhelyünkben nemrég fejeződött be a Portugáliába, Aradas városába épülő vadonatúj POM orgona felállítása. Mielőtt kollégáink a helyszínre utaznának, hogy a végleges helyén felépítsék az orgonát, kihasználtuk a kész hangszer kínálta lehetőségeket és 2 különleges műhelykoncertet is szerveztünk. Február 23-án, pénteken munkatársaink és családjaik, másnap pedig partnereink és támogatóink vehettek részt egy, a szokásostól eltérő, komolytalan orgonakoncerten, melyen most kivételesen nem a megszokott komolyzenei, hanem könnyűzenei művek hangzottak el magyar orgonaművészek előadásában.

25 éves a Manufaktúra

magyar

Cégünk, a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Azonban az a szellemiség és hagyomány, amelyet követünk és igyekszünk tovább örökíteni a következő generációk számára, sokkal korábbra nyúlik vissza, mint negyed évszázad. Hogy miért?

Angster 150

magyar

A 2017-es év kiemelten fontos a pécsi orgonaépítés történetében. A méltán híres, id. Angster József által alapított, majd a későbbiekben a család további 4 férfi tagja által irányított Angster Orgonagyár 150 éve kezdete meg működését. Az 1867 és 1951 között Pécsen működő üzemben, amely Magyarország legjelentősebb orgonagyára volt, két emberöltő alatt, mintegy 1300 orgonát készítettek. A cég nevéhez fűződik többek között, a pécsi, a kassai, kalocsai s a szegedi dóm orgonájának megépítése.

Egy vak fiú a vadonatúj ”Budapesti Bach-orgonában”

magyar

A Salva Vita alapítvány fogyatékkal élő fiatalok vágyát váltotta valóra azzal, hogy egy nap erejéig kipróbálhatták álmaik munkáját. A program keretében a Pécsi Orgonaépítők csapatához is csatlakozott egy lelkes vak fiatal, egy egész nap erejéig.

Kocsis Mihály a Budavári Evangélikus templom vadonatúj orgonáját fedezhette fel Budavári Attila ezüstkoszorús orgonaépítő mester és Bán István orgonaművész vezetésével. Misi nem csak megszólaltatta a hatalmas hangszert, de az orgona belsejét is végig járhatta.

2017-es új Organparts katalógus

magyar

A 2016-os katalógus sikerei után már úton is van a következő, 2017-es kibővített és felújított orgonaalkatrész katalógus, mely immár új termékeinket is tartalmazza majd. Miért KÜLÖNLEGES? A termékválaszték bővítése mellett számos egyéb újítással is találkozhatnak ügyfeleink az 2017-es Organparts katalógusban. A kiadvány könnyen kezelhető, átlátható és inspiráló formában foglalja össze és mutatja be az Organparts webshop termékkínálatát. Célunk, hogy időt és energiát spóroljunk ügyfeleink számára megkönnyítve számukra a választást! A katalógus a készlet erejéig ingyenesen ELŐRENDELHETŐ!

A hónap kis- és középvállalkozása, 2017. január

magyar

A hónap kis- és középvállalkozása” kategória 2017. januári díjazottja, a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft lett. A díjat Budavári Attila ezüstkoszorús orgonaépítő mester vette át, Varga Mihály, Nemzetgazdasági minisztertől. A kitüntetést azon vállalkozásoknak ítéli oda a nemzetgazdasági minisztérium, amelyek stabil foglalkoztatotti létszámmal, szigorú fizetési morállal bírnak, export és beszállítói tevékenységet folytatnak, innovációs tevékenységet végeznek, valamint rugalmas foglalkoztatással bírnak és foglalkoztatnak munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű személyeket is.

Feliratkozás RSS - blogok csatornájára